vineri, 8 mai 2009

un prim articol

Eseu etno-cultural

Aceasta e diversitatea etno-culturală de orice fel: un munte înalt (dur şi tolerant) din vârful căruia se văd toate pădurile, toate râurile, toate pajiştile, toate drumurile străbătute de oameni şi de unde se poate observa o intreagă interconexiune (armonizată sau nearmonizată) între toate lucrurile create cu toate misterele şi limbajele lor neînţelese.
începând acest eseu mă simt dator să-i pun un nume, dar ştiu ca numele nu contează asa mult, dată fiind diversitatea pe care trebuie s-o poarte în el, asadar, e un eseu neetichetat. Ramân însă la „eseu etno-cultural”.
Mergem înainte privind înapoi (întotdeauna privim trecutul altor generaţii). Când vorbim de o cultură, pornim de la spiritul generatiei noastre care, fără indoială, e deosebit de al celorlalte. Diferenţierea se poate face prin necesitatea experienţelor spirituale de alta dată cu cele de acum, şi, bineînţeles, nu prin etichetarea trecutului unei culturi etnice.

Pe parcursul scrierilor, am sa mai pun cate un video pe care mi-ar placea sa-l vizioneze cititorii. Videoclipul acesta se numeste "What would it like" si este impartit in trei pentru ca este destul de lung. Si asa vor fi, probabil, si altele care vor urma.

Niciun comentariu: